ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Η υποχρεωτική για το σύνολο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογράψει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων...

Η υποχρεωτική για το σύνολο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογράψει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων προβλέπει αυξήσεις 5,5% για το 2023 και επιπλέον 5% από την 1η Ιανουαρίου 2024 και πλέον.

Η νέα συλλογική συμφωνία προβλέπει την παράταση της διευθέτησης εργασίας τις ημέρες ανάπαυσης (δηλαδή τη δυνατότητα να σε καλεί στη δουλειά ο εργοδότης, αν παραστεί ανάγκη) από τις 15 Μαΐου έως τις 15 Οκτωβρίου (αντί 1η Ιουνίου με 30 Σεπτεμβρίου που ίσχυε στην προηγούμενη σύμβαση) με βάση τα ακόλουθα:

  • Η ξενοδοχειακή μονάδα έχει πληρότητα άνω του 70%.
  • Ο εργοδότης έχει επαναπροσλάβει νωρίτερα έως τις 15 Μαΐου τους εποχικούς υπαλλήλους.

Επίσης, οι νέοι μισθοί ισχύουν και για τους εργαζομένους που προέρχονται από τις εταιρείες ενοικίασης προσωπικού, οι οποίοι μέχρι σήμερα αμείβονταν με τον κατώτερο μισθό.

Οι εισαγωγικοί νέοι μισθοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων από την 1η Ιανουαρίου 2023 μετά την αύξηση 5,5% διαμορφώνονται από 835 έως 911 ευρώ και στη συνέχεια προστίθενται: το επίδομα γάμου 10%, το επίδομα σχολής, τα νυχτερινά, οι αργίες και η προϋπηρεσία.

Ο μεικτός μισθός για έναν υπάλληλο ξενοδοχείου με 10 χρόνια προϋπηρεσία υπολογίζεται σε περίπου 1.200 ευρώ.

Αν έχετε ξενοδοχείο η Capital Value μπορεί να υποστηρίξει ολοκληρωμένα την επιχείρησή σας, χάρη στις εξειδικευμένες υπηρεσίες μισθοδοσίας και την εμπειρία της στον τουριστικό κλάδο. Το μεγαλύτερο τμήμα του πελατολογίου μας απαρτίζεται από ξενοδοχεία και ομίλους ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην ακόλουθη φόρμα ενδιαφέροντος